Jóslás angyalokkal – 2. nem minden angyal ugyan olyan

Tudósok és spirituális vezetők már sok éve bebizonyították a gondolati és a fizikai sík közötti összefüggést. Az angyalok valóban léteznek, ha nem is olyan formában, ahogy köztudatban szerepelnek, illetve a média megjeleníti őket.

Az is bizonyított, hogy angyalok és más lények különböző csoportjainak más és más feladata van. Ők szolgálatkészen jelen vannak a környezetünkben, de segíteni, az életünket befolyásolni csak akkor tudják, ha mi kérjük azt. A gyógyítók segítségét testi bajainkkal kapcsolatban kérhetjük, a szellemi vezetők lelki válságaink idején tudják megvilágítani előttünk az utat, a tanítók egy-egy időszak lezárásakor tudnak segíteni a következtetések levonásában, vagy egy esemény tanulságához segítenek hozzáférni. Az ún. örömhozók a belső gyermekünket gondozzák, az előfutárok pedig arról gondoskodnak, hogy az életünk dolgai pontosan a megfelelő pontokon érjenek össze, kulmináljanak.

A magasabb rangú angyaloknak is mind megvan a maga területe, amivel kapcsolatban fordulhatunk hozzájuk, természetesen őket nagyobb  volumenű kérdésekkel kapcsolatban érdemes „zargatni”.

Az angyalok segítségével való jóslás, a többi komoly technikához hasonlóan nem moziként pergeti le előttünk a jövőt. Inkább a jelent írja le, azokat a fő értékeket, amiknek mentén kibomlik a jövőnk, illetve azokat a feladatokat, amelyek akadályozzák azt. Tehetünk fel konkrét kérdéseket, hogy meg fog-e történni ez vagy az, és az is előfordulhat, hogy konkrét választ kapunk de inkább olyan válaszokra számítsunk, amelyek saját magunk felé fordítják vissza a kérdést. Mit akarsz? Miért akarod? Tényleg arra van szükséged? Mit tennél érte? Hogyan dolgoznád fel? Milyen viszonyban vagy azzal, ami a feladatod? Azt a dolgot, amire rákérdeztél hogyan illeszted ebbe bele?

A jóslás angyalokkal élménynek is különleges. Az angyallátó egyfajta fél-transzba kerülve, mintha a szeme előtt tartott papír (vagy stílusosabban pergamen) lapról olvassná a nem egyszer nehezen érthető, archaikus-míves nyelvezetű szövegeket, folyékonyan, pergősen. Ugyanakkor, ha közbekérdezünk, a szöveg egy szempillantás alatt változik a kérdésnek megfelelően. Az esemény valóságosságát támasztja alá az is, hogy az angyaljós sokszor saját lelki fejlettségét vagy műveltségét meghaladó üzeneteket ad át az angyaloktól, amelyeket nekünk, a lelkünknek címeztek.