Névelemzés készítés – a nevek titkai

Az ezoterikus filozófiában kiemelkedően fontos függőleges világkép szerint a világ szimbólumokból áll. A szimbólumok olyan bonyolult és sokszorosan összetett képek, amelyek alatt a világon mindenki ugyanazt érti (a lelkünkbe van írva az értelme), és pontos jelentésük leírhatatlan, mert a leírás mindig szegényebben képviseli a szimbólum által képviselt valóságot.  Értékrendi csomópontoknak mondhatnánk őket, de az értékrendet itt nem a hétköznapi értelemben kell gondolni (mi fontosabb, mi kevésbé), hanem az értékek olyan halmazai, amelyek egy kategóriát képviselnek (értékelés nélkül). A számok is ilyen szimbólumok és a számokra épülő numerológia (magyarul számmisztika) tudománya arra vállalkozik, hogy a számokon keresztül írja le a teljes valóságot. Pythagoras azt tanította, hogy a számok a világunk legkisebb építőegységei.

A számmisztika részét képező névelemzés a számok és betűk világát kapcsolja össze. A betűket megfelelteti a számoknak, majd ezeket adja össze, bonyolult képletek alapján, míg kijön az életünk egy-egy területére érvényes szám, amely képviseli a szimbólum által hordozott értékeket. Nagyon erősen összefügg a névelemzés a numerológiával, hiszen ettől olyan pontos az ilyen jellegű elemzés, itt többet olvashat róla: http://joslasonline.com/blog/2012/12/14/mi-is-az-a-numerologia/

A névelemzés másik alapelve a függőleges világképnek azon gondolata, hogy az élőlények minden síkon való megjelenésükkel saját magukat képviselik. Vagyis hogy a testalkatunk, a szemünk színe, a vonásaink, a nevünk (becenevünk is), kedvenc színeink stb. mind önkifejezés, ezek a kötődések és vonzódások bennünket írnak le. Így kap létjogosultságot az, hogy a számokká fordított nevünk saját titkainkat tárja fel előttünk.

Nagyon sokat számít a név! Bizonyított tény hogy nem csak a szavaknak, hanem gondolatainknak is van rezonanciája. Az azonban még nem bizonyított, hogy a gondolat egy bizonyos rezonancia hullámból jön létre, vagy pont fordítva, az emberi elme teremti a rezonanciát. Ami azonban szintén bizonyított, hogy a hang rendkívül erőteljes rezonanciát képes termelni. Ez annyit jelent, hogy 1. mivel az ember nevét rengetegszer kimondják élete során 2. mivel a név bizonyos energiát tartalmaz (olyat, amit az elme nem mindig képes felfogni) 3. a név elhangzásakor a rezonancia újra és újra megerősödik. E névelemzés nem csak azt segít kideríteni, hogy bizonyos életkörülmények között mi várható az ember életében a neve alapján, hanem azt is, hogy hogyan cselekedjen, hogy a legtöbb sikert elérje az ember egy bizonyos névvel.