Párkapcsolatok, ezoterika és ami mögötte van

A szerelmi jóslás egy hasznos és jó dolog lehet. A kérdés csak az, hogy van-e rá kereslet. Rengeteg weboldal foglalkozik azzal, hogy segítsen kifürkészni mit is hoz szívünknek a jövő. Hogy kiderítsem mennyire érdekli a mai fiatalokat a dolog, megkérdeztem pár embert.
Az első interjúalanyom egy lány volt, név szerint Alíz (19). Ő elmondta nekem, hogy még sosem csinált ilyesfajta jóslást, de idézem: „Lehet ki kéne próbálni. Sose tudni milyen lesz….” Tehát bár nem próbálta még, nem zárkózik el a jövő kifürkészésétől.
Következő alanyom, csak hogy a nemi arány megfelelő legyen egy fiú volt, név szerint Peti (21). Neki is ugyanazt a kérdést tettem fel, mint Alíznak, azaz hogy mi a véleménye a szerelmi jóslásról. A válasza a következő volt: „Ha valaki képes fizetni azért, hogy egy számára ismeretlen emberke mondjon dolgokat megadom a számom, én olcsóbban is összehordok neki dolgokat”. A két nem véleménye tehát eléggé eltérő.
Hogy ezt bizonyítsam, megkérdeztem egy másik egyént, aki az elsőként teremtett ember nemiségét —és nevét — viseli, Ádámot (20) : „Hülyeség szerintem. Ha jól megvagy valakivel minek a jóslás, ha meg nem akkor minek vagy vele? Ennyi az egész szerintem, nem nagy was ist das.” Így vélekedett tehát második férfi alanyom a dologról. Most már biztan kijelenthetjük, hogy nem a hímeknek szólnak a jósok.
Mivel a lányoknál sikeresebbnek érződött a jövendőmondás, így utolsó beszélgető partneremet is a gyengébbik nem tagjai közül választottam ki. Réka (17) már próbálta a jóslást de nem jött be neki: „Egyszer voltam jósnál szerelmi ügyekben. Azt mondta, hogy minden oké erre egy hétre rá kiderült, hogy a barátom megcsalt. Szóval én nem nagyon hiszek az ilyen dolgokban….” Réka tehát pórul járt már egyszer. Kérdéses, hogy a jóssal volt-e a baj vagy esetleg csak félreértette a hallott dolgokat. Valószínűleg ez sosem derül már ki.
Ez tehát a véleménye az embereknek, pontosabban a fiataloknak. Szerintem ez az a korosztály, ahol a legtöbbet foglalkoznak ilyenekkel és itt is talán a lányok. Mint láthattuk a fiúkat egészen más dolog köti le, hiszen ki ér rá jósolgatni, ha meccs van. A szerelem kifürkészése nehéz, talán nehezebb mint a jövő pontos látása. Ha matematikai szemmel nézzük akkor is látszik, hogy rengeteg a változó és a legtöbb értéket csak tippelni tudjuk. És ne feledjük hölgyeim, ahogy a híres mondás tartja: ”Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki azzá tette”
Párkapcsolati jóslásunk itt található.