Miért kreatívabb ez a 3 csillagjegy?

Mint tudjuk, a 12 állatövi jegy négy nagyobb csoportba rendezhető, annak megfelelően, hogy mely őselem domináns tulajdonságait hordozza. Ezek a föld, a víz, a tűz és a levegő kreatív csillagjegyek(a képen látható, melyik csillagjegy melyik őselemhez tartozik). Ezen matériák fizikai jellemzői szimbolikusan megjelennek a különböző állatövi jegyekben. Így a levegő tulajdonságait észrevehetjük a vízöntő, az ikrek és a mérleg szülötteinél. Milyen is a levegő? Mindenekelőtt könnyed, áttetsző és változékony. Lehet hideg vagy meleg, párás vagy száraz, fülledt vagy friss. A szél az új erő, a lendület és a változás szimbóluma. Ezeket az alapvető tulajdonságokat a jegyek sajátosságai még inkább felerősítik, melynek eredménye egy kreatív, állandó megújulásra képes, alkotóvágytól fűtött személyiség.

Az ikreknél a könnyedség kettősséggel, és emiatt változékonysággal társul, ennek köszönheti dinamizmusát és állhatosságát. A Merkúr bolygó hatásának köszönhetően kíváncsisága és információ éhsége csillapíthatatlan. Ezen tulajdonságok pedig nélkülözhetetlenek, ha valaki jó újságíró, vagy publicista szeretne lenni. A jegy kettősségéből adódóan a kételkedés és a határozatlanság állandó velejárója a mindennapjainak, emiatt gyakran törhet rá szorongás, depresszió, amiből egy intenzív alkotó időszak szabadítja fel.

Ahogyan az elnevezése is sugallja a mérleg az egyensúlyt és a harmóniára törekvést jelképezi. Ezt pedig csak úgy érhetjük el, ha megtartjuk a megfelelő arányokat. A mérlegnek ehhez remek tehetsége van. Legyen előtte festővászon, vagy egy üres szoba, azt úgy tudja színekkel és bútorokkal megtölteni, ahogyan senki más. A magában lévő összhangot képes környezetére is átruházni. Az ízlése kifogástalan. Remek érzékkel válogatja össze ruhatárát és otthona bármelyik lakberendezési magazin címlapján szerepelhetne.

A vízöntőben testesül meg leginkább a levegő könnyedsége és a szél megújító ereje. A jegy szülötte nem képes elviselni semmiféle korlátozást, legyen az szellemi vagy fizikai, főként a képzelete szárnyalását képtelen visszafogni. Jellemző tulajdonsága az érzékenység, fogékony az újításokra, legyen az művészeti vagy társadalmi változás, ő egészen biztosan élenjáró lesz benne.

Levonva az elhangzottak tanulságát elmondhatjuk, hogy a levegő őselem tulajdonságai összeadódva a jegyek jellemvonásaival olyan termékeny talajt képest megalkotni, melyből bármelyik művészeti ág vagy kreatív tevékenység könnyedén képes szárba szökkenni.

Köszönjük, hogy elolvasta blogbejegyzésünket. Kiváncsiak vagyunk mit gondol! Írjon hozzászólást ↓