Numerológia – minden leírható számokkal?

A matematika tudománya szinte egy idős az emberi civilizációval. Az nagy ókori birodalmak kialakulásának és működésének nélkülözhetetlen feltétele volt a matematika ismerete, hiszen ez képezi az alapját többek között a csillagászatnak, amely nélkül lehetetlen lett volna megszervezni a mezőgazdasági munkálatokat. Valamint az építészetnek, amelyet már akkoriban is igen magas színvonalon műveltek. A számok és a képletek kortól és kultúrától függetlenek, kettő meg kettő négy volt ötezer évvel ezelőtt is és annyi lesz ötezer év múlva is. A tudósok szerint a számok és az általuk egyenletek segítségével leírt valóság olyannyira univerzális, hogy ez lehet az alapja egy lehetséges földön kívüli intelligenciával való kommunikációnak.

számok és számmisztika, matematikában a válasz

 

A számok világa, ahogyan jelen van a történelmünk minden egyes sejtjében, úgy van jelen a mi életünkben is. A születési dátumunk csak az első számadat, amely leír bennünket. Később jön a személyi igazolvány szám, taj szám, adó szám, bankszámla szám stb. Ezek segítségével azonosítanak bennünket a különböző hivatalok. Aztán ott vannak még a cipő és ruha méretek, mell és derék bőség, a súlyról már nem is beszélve. Ezekkel pontosan leírhatók a fizikai jellemzőink. Az IQ, EQ és különböző intelligencia tesztekkel és iskolai osztályzatokkal mérhető a szellemi képességünk, amelyek szintén számszerűsítve jelennek meg. Azt hiszem a válasz az eredetileg feltett kérdésre; igen, számokkal minden leírható.

Nem csoda, hogy a matematika mellett egy másik tudomány is foglalkozni kezdett a számokkal és azok önmagukon túlmutató jelentőségével, ez pedig a számmisztika. Ha számokkal valóban leírható a világ minden fizikai folyamata és törvényszerűsége, akkor miért ne írhatnánk le velük metafizikai jelenségeket is. Itt többet olvashat a számmisztikáról.

Minden számnak megvan a maga szimbolikus jelentése, amellyel különböző tulajdonságokat és életeseményeket jelölnek. A legfontosabb útmutatóval a születési dátumunk számai szolgálnak, amely előre vetítheti sorsunkat és jellemvonásainkat. Ugyan ilyen fontos a név, amit kapunk, hiszen a betűknek és megvan a megfelelő számértéke és ezek az információk szintén közelebb visznek bennünket ahhoz, hogy megismerjünk önmagunkat és a sorsunkat, amely életünk egyik legfontosabb küldetése.