Ellentétek a szerelemben: tűz és víz, levegő és föld

Néha elég, ha jó helyen vagyunk a jó időben ahhoz, hogy egyetlen pillanat alatt lángra lobbanjon bennünk a szerelem. Máskor évek telnek el meddő keresgéléssel, próbálkozással, egymást érő kudarcokkal még Ámor nyila szüntelenül elkerül bennünket. Társat találni nem könnyű, tökéletes társat pedig szinte lehetetlen, ám egy lépéssel közelebb kerülhetünk a hőn áhított partner felé, ha ismerjük annak csillagjegyét.
párválasztás csillagjegy alapján
Az európai kultúrában nem annyira elterjedt, máshol pl. Kínában viszont igen nagy jelentőséget kap a horoszkóp a családtervezésben és a párválasztásban. Lényegtelennek tűnhet, mégis nem árt belegondolni mit látunk majd egy vonzó külső mögött, mikor már nem homályosítja el szemünket a szerelem rózsaszínű köde. Mert bárki bármit mond ez a köd kérlelhetetlenül eloszlik előbb vagy utóbb és akkor ott találhatjuk magunkat valaki mellett, aki mindenben az ellentétünk.

Az újdonság varázsa elsőként mindenkit elbűvöl. A föld jegy szülötte ámulattal tekint a levegő jegyűek könnyedségére és gondtalan, holnapot nem ismerő hozzáállására. Még a levegő jegy számára irigylésre méltó a föld racionalitása és stabilitása. A víz lassúsága, ütemes ritmusa egy időre megnyugtatja a tűzjegy nyughatatlan szülötteit, még a víz jegyűek belekóstolhatnak egy magasabb fordulatszámon pörgő életbe. De vajon hosszú távon is képes az együtt élésre két ennyire különböző adottságokkal rendelkező ember?

A választ egyedül mi adhatjuk meg. Ismerve önmagunkat és saját alkalmazkodóképességünk korlátait, nekünk kell eldöntenünk, hogy képesek vagyunk-e hosszú távú kapcsolatot kialakítani valakivel, aki ennyire különbözik tőlünk.

A levegő jegy szülöttei könnyedek, nyitottak az újdonságokra, számukra csak a ma létezik. Nem terveznek előre, a pillanatnak élnek, szeszélyesek, gyakran felelőtlenek és költekezők. Intellektuális képességeikkel nehéz lépést tartani, megfelelő szellemi benyomások nélkül unatkozni kezdenek.hogyan válasszunk párt

Ezzel szemben a föld jegy szülöttei a stabilitásra törekszenek. Távol áll tőlük az ezotéria, metafizika, vallás és mindenféle megfoghatatlan idea. Munkájukban és életvezetésükben precízek és következetesek és ezt a környezetüktől is elvárják. Kritikusak és kiszámíthatóak. Távol áll tőlük a spontaneitás, és rettegnek a váratlan helyzetektől.

A víz jegyűek romantikusak és érzékenyek. Mindenkihez nyitott szívvel és lélekkel fordulnak, a végletekig empatikusak. Éppen ezért könnyen esnek kétségbe, hamar megbántódnak és nehéz őket megvigasztalni. Roppant megfontoltak, ezért döntéseket csak viszonylag lassan képesek meghozni.

Akik a tűz jegyében születtek örökös mozgásban vannak. A társaság és a bulik központi szereplői. Nélkülük elképzelhetetlen egy szombat esti kiruccanás. Egyedül rendszerint unatkoznak, kisebb társaságban is igénylik a csodálatot, ezért a párjuknak igyekezni kell ezt minél gyakrabban kimutatni feléjük. Uralkodó természetük megnyilvánul a családban és baráti kapcsolataikon belül is.

Rajtunk múlik, mit kezdünk ezekkel a tulajdonságokkal, elkerülhetjük vagy elfogadhatjuk, de meg egészen biztosan nem változtathatjuk.